Hosszas előkészítés után az idei évben Vll. alkalommal sikerült megrendeznünk park- és kertépítő szakmai versenyünket, mely fiatal tehetségeknek nyújt erőpróbát és bemutatkozási lehetőséget.. Az országos járványügyi helyzet nagyban nehezítette és módosította eredeti elképzeléseinket.

A verseny elődöntőjére –mely, szakmai elméleti ismeretre épült- sokan neveztek a kerttervek beadásával. A döntőn azonban már jóval kevesebben vehettek részt a szigorú egészségügyi korlátozások miatt. A program lebonyolítását nagyban segítette a Nemzeti Tehetségprogram keretében készített nyertes pályázatunk, melyet az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőhöz nyújtottunk be. A pályázatnak köszönhetően, -az idei évben is – a feladatok elkészítéséhez minden szükséges anyagot iskolánk biztosította a résztvevőknek. A legnagyobb hozadéka a változtatásnak, hogy a sok intézmény vehet részt a versenyen. Nevezési, szállás és étkezési díjat az idén sem kérünk a résztvevőktől.

A rendezvény döntője 2021.06.08-10. között 8 fő részvételével valósult meg. A helyszín a Herman Ottó Szakképző Iskola sportpályáján felépített versenystand volt.

Ebben az évben lehetőségeink szerint igyekeztünk az elmúlt évek „hagyományait” vegyíteni a EuroSkills versenyek követelményeivel. Ami maradt, az a 3x3m nagyságú 35cm magasságú pallóval körülvett versenyfelület, melyet 0/4 kaviccsal töltöttünk fel. A versenyzők a kézhez kapott terv alapján építési feladatok végeztek el, két ütemben, délelőtti-délutáni ütemre bontva, értékelve. Az építési munkák értékelésénél nem csupán az esztétikus kivitelezés, hanem a terv szerinti pontos munkavégzés is értékelésre került.

A versenyzők nagyon szépen precízen dolgoztak. A két fős csapatok jó ütemben haladtak a munkával és ügyesen megosztották a feladatokat.

A zsűri eredményesnek ítélte a versenyt, ahol mérhető volt a pontosság, az együttműködés és a problémamegoldó képesség. Ezekre az attitűdökre nagyban támaszkodhatnak a fiatalok a későbbi munkájuk során is.

A versenyzők: Tóth Lili, Kampel Ádám, Marton Zoltán, Bartl Balázs, Schnitzer Tamás, Baranyai Levente, Bokor Péter, Hutter Péter. Ezúton is sok sikert kívánunk nekik.