Herman,
a természetközeli szakmák iskolája

Savaria Floriadae & Savaria Parcum

2018. április 6-7-8.
Savaria FloriadaeSavaria Parcum

„Tavaszi virágeső”

Szombathely város virágos rendezvényei közül kiemelkedik és a legrégebbi hagyományokkal rendelkezik a Savaria Floriadae Nemzetközi Virágkötészeti Verseny, amely az idén 29. alkalommal kerül lebonyolításra.

Az idei versenyt április 6-8. között rendezzük meg. Az előző évekhez hasonlóan a feladatok összeállítója a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete.

A verseny idei címe: „Tavaszi virágeső”

Euroskills előválogató verseny

A Savaria Parcum verseny célja, hogy az ország közvéleményét jobban megismertesse a park- és kertépítő képzéssel, valamint a képzésből kikerülő diákok szakmai felkészültségével. A Magyar Kertépítők Országos Szövetségével közösen rendezvényünket olyan nemzetközi versenyhez igazítottuk, mint az EuroSkills, hogy szakmánk képviselői is indulhassanak ilyen megmérettetésen.

Takács Dániel

Takács Dániel

virágkötő WordSkills 4. helyezett

“Nem elég csak egy szakmát választani azt szeretni kell, szívvel lélekkel végezni! Ebben nyújt segítséget a Herman Ottó Szakgimnázium, ahol kiváló tanárok és magas szintű szakmai oktatók kísérnek el a szakmád elvégzéséig, hogy ezt az iskola után is kamatoztatni tudjad! Segítségedre lesznek tanár -diák kapcsolatban, de ha szeretnéd baráti beszélgetés is kialakulhat köztetek!”

Savaria Parcum

Savaria Parcum

A Savaria Parcum verseny célja, hogy az ország közvéleményét jobban megismertesse a park- és kertépítő képzéssel, valamint a képzésből kikerülő diákok szakmai felkészültségével. A Magyar Kertépítők Országos Szövetségével közösen rendezvényünket az EuroSkills selejtezőjévé fejlesztettük, hogy a jövőben szakmánk képviselői is indulhassanak nemzetközi megmérettetésen.

Visszaszámlálás

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

A nagy nap

A várt nagy esemény

Esemény részletei

Dátum: 2018. április 6-7-8.
Helyszín: 9700 Szombathely
Ernuszt Kelemen utca 1.
Herman Ottó Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Várható időjárás

Többnyire felhős

Hőmérséklet: 14°
Csapadék: 0%
Páratartalom
: 48%
Szél: 24 km/h

Képes ajánló

Kedvcsinálóként pár kép

XXIX. SAVARIA FLORIADAE

IFJÚ VIRÁGKÖTŐK NEMZETKÖZI VERSENYE
2018. ÁPRILIS 6-7-8.

EREDMÉNYHIRDETÉS: 2018. ÁPRILIS 7. 1000
Téma: „Tavaszi virágeső”

Menyasszonyi csokor

A feladat egy tűzött technikával készített menyasszonyi csokor. Minden versenyzőnek a helyszínen kapott, „Oasis Lady” vizes tűzőhab csokortartóba kell elkészítenie az esküvői díszét, tűzött technikával. Csokoralap előre készíthető, de vágott virágot nem tartalmazhat! Ezt az alapot a versenyidőn belül lehetséges a csokortartóhoz rögzíteni! A csokor megfelelő elhelyezéséről, tartóról minden versenyző maga gondoskodik! A növényanyagot a feladathoz a szervező iskola biztosítja.

}

Elkészítési idő: 90 perc

Alkalmi ruhadísz

Minden diák a helyszínen kap a szervezők által egy alkalmi ruhát, illetve a megfelelő tartó installációt. A ruhák pontos méretét, anyagát, színét a versenyzők előre megkapják.  A feladat egy ruhadísz, melyhez alkalmazható technikák a következők: ragasztás, fűzés, viaszolás. A ruha bármely része díszíthető, de a teljes felület minimum 25%-át fedjék a virágok! A dísz alapja előre elkészíthető, tartalmazhat élő növényi részeket is, kivéve vágott virág! Ezt a készen hozott alapot, a versenyidőn belül lehetséges rögzíteni a kapott ruhához. A növényanyagot a feladathoz a szervező iskola biztosítja.

}

Elkészítési idő: 120 perc

„Tavaszi virágeső”- ernyődísz

A feladat, egy minimum 80 cm átmérőjű, kinyitott állapotú ernyő díszítése. Az alapot és a megfelelő installációt minden versenyző készen hozza a helyszínre. Az ernyő alapja előre elkészíthető, tartalmazhat élő növényi részeket is, kivéve vágott virágot! A helyszínen kapott élő növények tűzött, fűzött, ragasztott technikával kerülhetnek az alkotásba.

}

Elkésztési idő: 90 perc

Támogatóink

Rendezvényeink támogatói

Hermanos hírek

Iskolánk aktuális hírei

Így segít a természet, a fák és a madarak

Találj vissza a belső ritmusodhoz! Ha elindulok, a házunk bejárati ajtajától számolva negyvenhat lépést kell megtennem a legközelebbi, magányosan álló fáig. A másik irányba, a négysávos túloldalán már egy kisebb csoportot is találok belőlük. És hogy mennyit kellene...

Kollégiumi ballagás 2018. május 02.

Ünnepi keretek között búcsúztattuk el végzőseinket a kollégiumból. Itt kerültek átadásra a könyvjutalmak, a Kiemelkedő kollégiumi tevékenységért járó jutalmak és a Kiváló kollégista címnek járó jutalmak és díjak. Kiemelkedő kollégiumi tevékenységéért díjat kapott:...

Írjon nekünk!

Lépjen velünk kapcsolatba az alábbi űrlap kitöltésével vagy közösségi oldalainkon!

3 + 3 =