Tisztelt Látogató!

Intézményünk 2017-ben komplex épületenergetikai fejlesztést valósít meg európai uniós támogatás felhasználásával. Projektünk a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) részét képező, „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázati konstrukció támogatásával valósul meg. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás aránya a projekt költségvetésén belül 100 százalék.

Projektünk rövid leírása

A projekt célja a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium üzemeltetésében levő kollégiumi épület korszerűsítése. Az épület üzemeltetési költségei az iskola éves költségeinek egy igen jelentős részét teszik ki. A magas üzemeltetési költségeket főleg a fűtési hőigényből származó magas gázenergia-költség és a villamos energiafogyasztás teszi ki. Ezek alapján javasolt a fűtési energiaigény csökkentése, ami az épület külső határoló felületeinek hőszigetelésével, nyílászáróinak cseréjével érhető el, valamint a villamosenergia felhasználás egy részének napelemes rendszerrel történő ellátásával. A projekt keretein belül lehetőség nyílik az épület fenntartási költségeinek, valamint ÜHG kibocsátásának csökkentésére, mindamellett, hogy jelentős komfortérzet-növekedés is elérhető.

A szerződött támogatás összege, annak százalékos mértéke:

64 682 942 Ft – 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2018.04.05.

Megvalósulási helyszín és műszaki tartalom:

Fejlesztendő épület neve: Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – Kollégiumi épület
Fejlesztendő épület címe: 9700 Szombathely, Ernuszt Kelemen utca 1., 4062 hrsz.

Megvalósuló műszaki tartalom:

  • Az épületek valamennyi homlokzatának hőszigetelése: 839,13 m2
  • Padlásfödém hőszigetelés: 443,23 m2
  • Árkádfödém szigetelése: 84,76 m2
  • Az épület külső nyílászáróinak energia-megtakarítást eredményező cseréje: 137 m2
  • Magastető hőszigetelése: 219,62 m2
  • Napelemes rendszer össz. modul teljesítménye: 22,36 kW

PROJEKTTÁBLA KÉP

 

Intézményünk mellett számos más, az ország különböző településén működő agrár-szakképző iskola valósít meg hasonló fejlesztést. Ezekről a Földművelésügyi Minisztérium mint az intézmények fenntartója által összeállított, az alábbi linken elérhető összesítőből tájékozódhat:

http://kehop.fm.gov.hu/test/