A digitális oktatási munkaforma sok kihívást hozott a dísznövénykertész tanulók számára is. Az elméleti tananyagot elektronikus csatornán, digitális tartalomba ágyazva, a gyakorlati ismereteket jelenléti oktatásban teljesítik tanulóink. Jelenleg szakközépiskolai dísznövénykertész képzésen két csoport menetel a szakmunkásvizsga irányába. A 10.D           9, a 11.D csoport 12 fővel.

Röviden a fontosabb oktatási mozzanatokról:

  • szakmai gyakorlatos tevékenységek:
  • mindkét csoport az előírt tananyagtartalomnak megfelelő növénycsoporttal kapcsolatos, illetve a tanüzemi vállalásoknak megfelelő munkákat végez. A 10.-es csoport a szabadföldi lágyszárú dísznövényekkel és a díszfaiskola aktuális munkáit végzi. Szabadföldi dísznövénytermesztésből az egynyáriak, évelők magvetése, tűzdelése, illetve a fagyérzékeny évelők kitárolása, szaporítása (kanna virág rizóma darabolása), faiskolából a lomblevelű örökzöldek becserepezése a feladat. A végzős 11.-es csoport a növényházi dísznövények szaporításával, ápolási feladatok gyakorlásával foglalkozik (be és átcserepezések). Emellett készülnek a szakmai vizsgára és az SZKTV országos verseny döntőjének gyakorlati részére.
  • Mindkét csoport az aktuális tananyagban szereplő növényekről, növényismereti gyakorló feladatokat is végrehajt (mindennapos növényismeret).

A tanüzem által vállalt növényelőállítási feladatokban minden gyakorlati csoportunk részt vállal, melynek során megtanulják a monotóniatűrést, a technológiai fegyelem fontosságát, s a növénykultúra iránt tanúsított felelősség súlyát.

  • SZKTV országos döntő 2021.:
    • 4 tanuló vesz részt a felkészítésben, heti két elméleti órában (Teams felületen), illetve gyakorlaton
    • előrehozott írásbeli versenyfeladat megoldása 2021.01.29. én történt iskolánkban
    • a többi versenyrész időpontja, a helyszíne még nem ismeretes