Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány “A koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben” című 1102/2020 számú határozatában az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.

2020. március 16. napjától az oktató-nevelő munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem rendkívüli szünet, hanem az oktatás módjának megváltoztatása, amely továbbra is biztosítja a tanulók számára a tanulás Alaptörvényben rögzített lehetőségét. A megváltozott körülményekhez az iskoláknak és a pedagógusoknak is alkalmazkodniuk kell.

Az új munkarendben a tanulók részére tilos az intézmények oktatási célú látogatása. A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók online vagy más, személyes találkozást nem igénylő kapcsolatában történik, oly módon, hogy a tananyag tantermen kívüli, digitális munkarend keretében történő átadása alkalmas legyen a tanuló tanulmányi követelményeinek teljesítésére.

A hétfői napra rendkívüli tantestületi értekezletet hívtam össze, melyen közösen meghatározzuk a következő időszak feladatait és megtervezzük a szükséges lépéseket.

Kérjük Önöket, kövessék figyelemmel a KRÉTA Iskolai Alaprendszert, az iskola honlapját és Facebook oldalát, melyeken az állami és a fenntartói előírások alapján tájékoztatást adunk az újfajta oktatási renddel kapcsolatban. Addig türelmüket és együttműködő megértésüket kérjük.

Hodvogner Csaba
igazgató