Az Olad Városrészért Egyesület tegnap délután szervezte meg hagyományos tavaszváró programját. Az Oladi Általános Iskola aulájában nőnapi virágvásár és kézműves-foglalkozások várták az érdeklődőket, öt órától az egyesület klubjában kertészeti tanácsadás is volt.

Tegnap délután az Oladi Általános Iskola aulájában a virágokról szólt a délután. A hosszú virágospultnál nyü­zsögtek a gyerekek. Van, akinek a hagyományos sárga kankalin jött be, másnak a lila, de a téglavörös sem volt kutya. Vagy tízféle színváltozat közül lehetett válogatni. Mindössze kétszáz forintért árulták a virágokat.

Németh Csaba, a Herman Ottó Szakközépiskola gyakorlatvezetője kérdésünkre elmondta, hogy az iskola kertészetéből mintegy négyszáz virág értékesítésével számoltak. A szomszédos asztalnál a virágos bütykölde üzemelt. Papírból, fonalból, no és hurkapálcából nyolcféle virágot lehetett gyártani. Kissné Rácz­kevi Irén könyvtáros mutatta meg, hogyan lesz a fonalból hóvirág, a papírlegyezőből pedig pünkösdi rózsa.

Hegedűs László, az Olad Városrészért Egyesület elnöke kérdésükre elmondta: sokéves hagyomány ez a tavaszváró délután. Négy intézmény működik ebben együtt. A szervező az egyesület, a virágokat a Herman Ottó Szakközépiskola hozta, az Oladi Általános Iskola pedig a helyszínt nyújtja. A kézműves-foglalkozáshoz az alapanyagot pedig az Ago­ra biztosította. Délután az egyesület Kassák Lajos utcai klubjában Mátyás Szabolcs, a Herman iskola tanára tartott előadást a tavaszi kerti munkákról és a növényvédelemről.

(vaol.hu)