Február 13-án a közelgő Valentin-nap alkalmából újabb szívmelengető programmal kedveskedett diákjainknak Csuk Zsuzsanna iskolavédőnő és segítője, Pethő Ramóna, a Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda munkatársa.

Már a kollégium előterében szívözön teremtett hangulatot – köszönet a dekorációért Seres Györgyi tanárnőnek -, amit a folyosón az orvosi rendelő felé tartva fényfüzérek egészítettek ki. A szolidan hívogató „körítéssel” és a plakátokkal is az volt a szándék, hogy minél többeket szólítsunk meg, és a szerelem, a párkapcsolat testi, lelki oldaláról egyaránt szót ejtsünk.

Néhány osztályunk (például a 10. EV, a 10. L és a 10. KP) 40-45 perces játékos foglalkozásokon is részt vett. Az osztályok egyik fele az orvosi rendelőben Zsuzsa koordinálásával a fogamzásgátlással és a védekezési módokkal kapcsolatos kérdőívet töltött ki, majd megbeszélték a helyes válaszokat. Ezek kapcsán számtalan hasznos információ hangzott el közvetlen, közérthető, gyakran humoros stílusban, mégis a téma komolyságának megfelelő súllyal. Minden töltögető kapott apró ajándékot; lehetett csokit, cukrot, teát, mécsest, színezős könyvjelzőt választani. A favorit választás persze az óvszer volt, már ameddig kitartott a „készlet”.

Eközben a többieket a szomszédos teremben ötletes játékok révén a lélek világába invitáltuk. A csapatoknak címet kellett találniuk életük romantikus vígjátékához, a szerelemhez (is) köthető érzelmeket jelképező befőttesüvegekbe dobhatták a saját értéksorrendjük szerint a kapott zsetonokat – ezt már természetesen egyénileg tehette meg mindenki. Vagy épp egy játékból arra is fény derült, kinek mi a fontos a párválasztásban, és hogyan is terjed a pletyka, amely bizony alááshat szerelmet, barátságot egyaránt. A hab a tortán a (nem szerelmi) játék bilincs felpróbálása volt, amelynek kinyitásával néhány „rab” derűs pillanatokat okozott mindannyiunknak.

Köszönjük szépen a programot Zsuzsának és kolléganőjének. Valentin-nap ide vagy oda, nagyon kellenek a hasonló, hangulatos és mindannyiunkat megszólító alkalmak, programok, amelyek révén egy kicsit kilendülhetünk a napi mókuskerékből: élményt, inspirációt, ötletet, tudást kaphatunk.