Iskolánk is bekapcsolódott az Agrárminisztérium, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum által indított „Sorsfordítás. A paraszti társadalom felszámolása, 1945-1962” elnevezésű programsorozatba. A kezdeményezés célja, hogy megismertesse a középiskolás korosztállyal a mezőgazdaságban lezajlott kényszerkollektivizálás jellemző vonásait.

A program részeként február 21. és március 1. között tíz tablóból álló vándorkiállítás vendégeskedett intézményünkben, tanulságos perceket szerezve a téma iránt érdeklődőknek. A kiállításhoz kísérő programok is kapcsolódtak.

Február 27-én vendégelőadó érkezett iskolánkba. Horváth Gergely Krisztián történész tartott szakszerű, ugyanakkor a diákok számára is befogadható, Vas megyei példákkal illusztrált előadást a korszakról a 12. osztályok számára.

A kiállításon és az előadáson megszerzett információk elsajátítását háziversenyen tesztelhették a tanulók, melyen 4 fős csapatok indultak. Minden végzős szakgimnáziumi osztály képviseltette magát a megmérettetésen. A legjobban a „Tobozok” csapat teljesített, a 2. helyen a „Kihívók” csapata végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a „TSZCS” csapat állhatott fel. A díjazottak mindnyájan a 12. KP osztály tanulói, akik a szervezők által felajánlott értékes nyereményekkel gazdagodtak.

Takácsné Kovács Vera
Tóth Tamás
szaktanárok
Humán munkaközösség