Január 29-én a korábbi évek hagyományát folytatva ismét Bioteázót szerveztünk. Az előkészületek és a lebonyolítás leginkább – mint eddig is minden alkalommal – Csuk Zsuzsanna iskolavédőnőnk nevéhez köthetőek. A tél és az influenzás időszak közepén, amikor röpködnek a mínuszok, és sokunk immunrendszere legyengülőben a napfény hiánya vagy éppen a szervezet megcsappant vitaminraktárai miatt, ráadásul a vírusok, bacik is fokozott támadásba lendülnek, különösen jól eshetnek a melengető ételek, italok.

Kollégistáink csokis zabkekszet sütöttek az innivalók mellé, és Zsuzsa is többféle finom teasüteménnyel készült, hogy még inkább fokozzuk a gyógyteák megízlelése iránti kedvet.

Kutschiné Naisz Ágota kőszeghegyaljai méhész, őstermelő ismét csatlakozott hozzánk finom és különleges mézeivel, melyeket a teákban és mézes kenyér formájában is kóstolgathattak a hermanosok.

A hársfa- és bodzavirág, csipkebogyó, kakukkfű, citromfű teákat a kollégium előterében berendezett „teázóban” kortyolgathatták diákjaink a szünetekben. Színes, informatív alkalmi kiállítással is igyekeztünk a „fűben, fában”, gyógyteában orvosság üzenetet átadni, és az egyes gyógynövények hasznáról, hatásosságáról tájékoztatni a téma iránt fogékony, nyitottabb tanulókat.

Minden résztvevő munkáját köszönjük, különösen Zsuzsa védőnő kolléganőjének aktív közreműködését, továbbá az IDB-szervezésében közreműködő 11. KP-s diákok: Kenesei Roxána, Szakos Evelin, Kovács Adrienn és Homlok Bálint segítségét.

Képgaléria