Az adventi vásárban jártunk

Immár hosszú évek óta bevett szokás, hogy iskolánk szervezésében felkeressük a szomszédos Ausztria egyik gyönyörű nagyvárosát, és elmerülünk az adventi forgatagban. Idén sem volt ez másképp, ezúttal a fővárost, Bécset látogattuk meg.

December 12. napjának fagyos reggelén indultunk útnak. Az iskola előtt várt ránk a busz, beszállás után kísérő tanáraink megismertettek bennünk a nap programjával, majd megkezdődött az utazás, melyet nagyon vidám hangulatban töltött a társaság. Néhányan zenét hallgattak, mások jóízűen beszélgettek, s persze mindannyian gyönyörködhettünk békésen hulldogáló hópelyhekben.

Bécsi körsétánkat a híres schönbrunni kastély parkjának megtekintésével kezdtük, ahol egy kisebb vásárba csöppentünk, melybe csak bepillantottunk, ugyanis a Természettudományi Múzeumba igyekeztünk, útközben buszunk ablakából megcsodálhattuk Bécs néhány nevezetességét is.

A múzeumban megismerkedhettünk az élővilág csodáival. A látottak mindenkiben maradandó nyomot hagytak, ám hamarosan újabb élmények következtek. A híres Stephansdom, azaz a Szent István vértanúról elnevezett templom Közép-Európa egyik leghíresebb, leggyönyörűbb egyházi épülete, ránk is nagy hatást gyakorolt.  A katedrális közelében kaptunk egy rövid szabadidőt, majd átrándultunk az adventi vásárba, ahová egy hatalmas kapun keresztül jutottunk be, melyen két adventi gyertya égett.

A városháza előtti téren árusok hada fogadott bennünket, a bódékban kínált érdekességekből, finomságokból válogathattunk, mindenki kedvére vásárolhatott, és a tér közepén felállított óriáskerék látványában is gyönyörködhetett.

A lenyugvó nap fényei azonban jelezték, hogy sajnos eljárt az idő, útnak indultunk hazafelé, s jó hangulatban, élményekkel gazdagodva érkeztünk Szombathelyre. Társaim nevében is köszönöm mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ez az utazás megvalósuljon, s remélem, lesz még részem hasonlóban.

Rozmán Erik 10. EV