Évek óta hagyomány, hogy a fegyvertartás és a vadászat jogszabályi feltételeivel rendelkező végzős tanulóink apróvad vadászaton vehetnek részt az oktatási vadászterületen.

11.03-án ködös időben gyülekeztek az Alpokaljai Vadászati Közösség tagjai és vendégei Bozsokon. A vendégek között voltak Tóth Csanád és Kovács Róbert végzős erdészeti és vadgazdálkodási technikus tanulóink is. Diana kegyes volt az ifjú nimródokkal. Először Róbertnek sikerült egy ügyes gyors lövéssel élete első szajkóját terítékre hoznia. Röviddel ezután a távolban a hajtók által keltett igazi vad fácánkakas emelkedett a magasba a fák fölé és haladt a leálló vadászok felé. Igazi toronykakas volt, amire többen tettek lövést, de a szokatlanul nagy magasság miatt ezek sikertelen próbálkozások voltak. Tóth Csanád, azonban aki többször bizonyított már a szakmai és lövészversenyeken egy remek lövéssel sikeresen hozta terítékre a madarat.

A vadászat végén a Bögöti Gábornak a vadászat vezetőjének, a diákok büszke és boldog tanárának jutott a megtiszteltetés, hogy az ifjú vadászokat a magyar vadászetika regulái szerint szajkó és fácánvadásszá avathatta. A vadászaton hajtóként részt vett Vinkó Dominik és Berics Dániel két helyi kilencedikes diákunk is, akik ügyesen álltak helyt a sűrű vizes nádasban. Köszönet nekik és a többi hajtónak, kutyavezetőnek és a vadásztársaknak, hogy segítették a fiatalok balesetmentes és sikeres vadászatát.