2018. október 11-12-én a 13.KP osztály tanulmányúton vett részt a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban.

A csoport a fokozottan védett Csodabogyós-barlang felkeresésével kezdte a programot, ahol barlangi túravezető segítségével néhol csupán négykézláb vagy éppen hasoncsúszva tudott előre haladni, barlangászoverállban védősisakkal és fejlámpával felszerelkezve.

Mindeközben a csoport másik fele keszthelyi kastélyparkban gyönyörködhetett, ezután pedig szabadulószobában tehette próbára leleményességét, logikai készségét, kalandvágyát.

Délután a program látványos Hegyestű megmászásával, illetve a Szentbékállán a kőtenger értékeinek felfedezésével folytatódott. Ezt követően a Kornyi-tó madárvilágával ismerkedett meg a csapat Veszprémi Imre szobrászművész alkotásának társaságában.

Az este jó hangulatú bográcsozással és éjszakai fürdőzéssel zárult tábortűz mellett.

A második nap délelőttjén kenuba szálltunk Balatonlábdihegynél az Ökoturisztikai Látogatóközpontban, ahol végig eveztünk a Balaton első vizitúra tanösvényén.

Rövid badacsonyi sétát és ebédet követően a kirándulást a Folly Arborétumban zártuk, ahol vezetett séta keretében ismerkedhettünk meg az arborétum különleges növénygyűjteményével.

Ezúton is köszönjük a lehetőséget és az iskola támogatását a tanulmányút megszervezéséhez!

Képgaléria

13.KP