Szeptember utolsó napjaiban rendezték a szakmák Európa-bajnokságát, a EuroSkillst Budapesten. Iskolánkat, a Herman Ottó szakgimnáziumot két egykori diákunk, Takács Dániel virágkötő és Pap Levente parképítő képviselt.

A magyar versenyzők három arany, három ezüst és három bronz érmet nyertek a szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills Budapest versenyen.

Precíz, pontos, lelkiismeretes, eredményes munkára a világon mindenütt szükség van – mondta Áder János köztársasági elnök szombaton Budapesten, a szakmák Európa-bajnoksága, az EuroSkills verseny zárórendezvényén, a versenyzőkhöz intézve szavait pedig úgy fogalmazott: legyenek büszkék rá, hogy olyan tudás birtokában vannak, amely az egész világon mindenhol versenyképes.

Az államfő hangsúlyozta, egy dologban minden a szakmájában sikeres ember egyforma: abban, hogy mesterek akarnak lenni. A mesterek mindent tudni akarnak a szakmájukból, amit megtanulni csak lehetséges – mondta.

Versenyző: Takács Dániel
Szakma: virágkötő
Megye: Vas megye
Eredmény: bronzérem
Felkészítő: Boros Attila
Fotó: SkillsHungary Facebook oldala

Aranyérmes lett a Sipos Kristóf Balázs és Takács Zoltán alkotta mechatronika csapat, Nagy Ádám János épületasztalos és Simon Krisztián bútorasztalos.

Ezüstérmet szerzett Balogh Ákos webfejlesztő, Cseke Szabolcs festő, Varholik Dávid ápoló.

Bronzérmet kapott Zaja Dániel hegesztő, Balogh Krisztián kőfaragó, Takács Dániel virágkötő.

A versenyen szakmájában magas pontszámot elérő nyolc magyar versenyző kiválósági elismerésben részesült.

A magyar csapatban a nemzet legjobbja kitüntetést Nagy Ádám János kapta.

Európa legjobb versenyzője Daniel Gerber svájci villanyszerelő lett.

A magyar csapat a negyedik helyen végzett, a legtöbb érmet Oroszország csapata nyerte, az éremtábla második helyezettje Ausztria, a harmadik pedig Franciaország lett.