A tavaszi megújulás jegyében a Hermanban április 19-ét a testi-lelki felfrissülésnek szenteltük. Csuk Zsuzsanna iskolavédőnő kezdeményezéséhez az Iskolai Diákbizottság is csatlakozott Posár Judit tanárnő irányításával.

Jól bevált helyszín, a kollégium előtere alakult egy délelőtt erejéig alkalmi „pikniktérré”. A célunk az volt, hogy felhívjuk diákjaink figyelmét a változatos, zöldségekben gazdag táplálkozás fontosságára, egészségvédő szerepére. Az asztalokon színek és ízek kavalkádja fogadta az érdeklődőket, a tálak és tálcák már pusztán szemet gyönyörködtető esztétikusságukkal is kóstolásra csábítottak.

Az Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumból érkeztek a teljes kiőrlésű bagettek, amelyek a medvehagymás fűszervajjal, tojáskrémmel, körözöttel megkent szendvicsek alapjául szolgáltak. Védőnőnk jóvoltából zöldséges muffin és borsókrémbe mártogatható répa ropi, továbbá kétféle turmix szerepelt a kínálatban, Dr. Mihók Mónika iskolaorvos konyhájából pedig sárgarépás palacsinta és zöldséges fasírt érkezett.

Az IDB az előkészítésben is sokat segített, ráadásul ínycsiklandozó salátákkal (Waldorf-saláta, Coleslaw/amerikai káposztasaláta, kuszkuszos saláta) tette teljesebbé a kínálatot.

Mindenre, mindenbe friss zöldségek és gyümölcsök kerültek. A spenótos turmixital például kifejezetten ízlett még azoknak is, akik nem Popeye kedvencének elkötelezett hívei. Szépen fogytak a szendvicsfalatkák és a saláták is.

A napot gazdagította programjaival a www.acerace.hu internetes vetélkedőjében egész tanévben szorgoskodó iskolai csapat is (tagjai: Fodor Rebeka, Horváth Beatrix, Káldi Janka, Széll Péter) mentorukkal, Spaits Sándor tanár úrral együtt. A verseny 4. fordulójában feladatul kapták egy iskolai egészségnap megrendezését, így örömmel csatlakoztak a frissítő naphoz.

A lányok két osztályban a cyberbullying, azaz az internetes zaklatás jelenségéről tartottak előadást, egy csoportnyi 9-11.-es diákunk élménypedagógiai trénerek irányításával 90 perces interaktív érzékenyítő foglalkozáson vett részt. Két 9.-es csapat Martinek Eszter segítségével jógaórán kapcsolódhatott ki, Spaits tanár úr pedig Osztály, pihenj! címmel a túlterheltség hátrányairól és a pihenés fontosságáról beszélt másik két 9.-es osztályunkban.

Így a mentális és a fizikális felfrissülésre is kaphattak ötleteket, inspirációt az arra nyitott hermanosok, ami igencsak hasznos a tanév vége felé közeledve.

Köszönjük minden lelkesen segítő diákunk aktivitását, továbbá Csuk Zsuzsanna, Posár Judit és Spaits Sándor szervező kollégáink munkáját, akik koordinálták, összefogták a nap eseményeit, és a megvalósításban is kulcsszereplőként működtek közre.

További képek Facebook oldalunkon >>>