Komplex energetikai fejlesztést hajtottak végre a szombathelyi Herman Ottó szakgimnázium kollégiumában.

A Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 1973-ban épült kollégiumának hőszigetelése és nyílászárói nem feleltek meg a követelményeknek, ezért magasak voltak az energiaszámlák. A költségek csökkentése érdekében az elmúlt időszakban komplex energetikai fejlesztést hajtottak végre az intézményben.

Ennek részleteiről Hodvogner Csaba, az iskola igazgatója tájékoztatta a felújítást követő avatóünnepség résztvevőit. Elmondta, hogy megtörtént az épület külső határolófelületeinek hőszigetelése, kicserélték a rossz állapotban lévő nyílászárókat. Az intézmény villamosenergia-szükséglete egy részének kielégítésére pedig napelemes rendszert építettek ki. A projekt eredményeként csökkennek az épület fenntartási költségei.

Dr. Puskás Tivadar polgármester is üdvözölte a fejlesztést. Mint mondta, különösen örül annak, hogy egy olyan intézmény újult meg, amely a fiatalok számára nyújt jobb körülményeket.

Nemcsak komfortosabb lett az épület, hanem gazdaságosabb lesz a működtetése, mutatott rá dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke.

Az eseményen a kollégium diákjai adtak ünnepi műsort.

A nemzeti színű szalag átvágásával átadták a megújult kollégiumot. A beruházás csaknem 65 millió forintba került, a projektet a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében száz százalékban az Európai Unió és a magyar állam finanszírozta.

(vaol.hu)


Képgaléria

Fotó: Soós Péter