Lehet a február 14-i Bálint-napot kedvelni, utálni vagy épp teljesen közömbösnek lenni iránta. Lehet az angolszász országokból importált, valódi mélység és tartalom nélküli divathóbortnak titulálni, vagy épp rajongva érte, a nap cukiságfaktorát maximalizálva rózsaszín szerelem- és édességmámorban úszni. Lehet arra is „használni”, hogy felhívjuk a figyelmet egy kiemelten fontos és örökké aktuális témára: a biztonságos szerelemre. Ezt tette lelkes iskolavédőnőnk, Csuk Zsuzsanna is.

Ötletének és igényes, minden apró részletében figyelmes, bájos megvalósításának köszönhetően ma szívecskékben úszott a kollégium előtere (is).  A büfével szembeni sokszínű kiállítás volt a kezdőpont, ahonnan piros szívek vezettek – ha nem is a sárga köves úton, mint az Ózban, de – a kollégium földszinti folyosóján, egészen az orvosi rendelőig.

Azok a kíváncsi diákok, akik nem érezték cikinek, hogy elmerészkedjenek szünetekben a rendelőig, tesztet tölthettek ki a fogamzásgátlással, biztonságos szexszel kapcsolatban, Zsuzsa pedig azonnal javította is megoldásaikat – korrigálva, rendbe rakva a buksikban a témával kapcsolatos esetleges bizonytalanságokat, hiányosságokat.

Természetesen a helyes megfejtők jutalma sem maradt el (óvszer), de a nem hibátlanul töltögetők is kaptak apró ajándékokat: csokit, színezőt.

A program – és/vagy a kilátásba helyezett elsődleges jutalom – népszerűségét jól mutatta, hogy már a 2. óra utáni szünetben kisebb tömeg vette körül az apró rendelőben védőnőnket, és gyakorlatilag pillanatok alatt elfogyott a fő-fő ajándék…

Köszönjük Zsuzsa sok-sok energiáját, munkáját, amelyet a mai napba fektetett, a külön figyelmességet a tanár kollégák irányában nemkülönben (mi is kaptunk édességet).

Reméljük, jó pár diákunk napját tehettük derűsebbé, és mindenkinek javasoljuk, hogy a büfé felé járva nézegesse, olvasgassa a következőkben is a – nem csak holnap – aktuális kiállítás anyagát.