Ugyan a napok óta tartó, szokatlanul enyhe idő csalóka módon már tavaszt sejtet, ám az influenzavírusok éppen mostanában lendültek, lendülnek intenzívebb támadásba. Emiatt is elevenítettük fel, szerveztük újra két évvel ezelőtti, Bioteázó nevű programunkat a héten.

A program ötletgazdája Csuk Zsuzsanna ifjúsági védőnő, aki a megvalósításban is oroszlánrészt vállalt. Célunk az volt, hogy felhívjuk a figyelmet immunrendszerünk erősítésének szükségességére, amit gyógyteákkal is megtehetünk. Kakukkfű, citromfű, hársfa- és bodzavirág, továbbá csipkebogyó teákat – utóbbit csak áztattuk hosszú órákon át, hogy értékes C-vitamin tartalma ne vesszen el – kóstolhattunk a büfé előtt berendezett, „talponálló” teázóban. A kiskonyhában egész délelőtt készültek az újabb és újabb adag teák, hogy szünetekben mindenki frissen főtt, szűrt teákat kortyolgathasson, sőt: a citromot is frissen facsarhassa italába.

A teák mellé kollégistáink csokis zabkekszet sütöttek Vörösné Fábián Ágota és Löveiné Csáji Ilona tanárnők segítségével, de védőnőnk egészséges aprósüteményeiből is válogathattunk. Vendégünk is érkezett, Kutschiné Naisz Ágota kőszegdoroszlói méhész, akinek köszönhetően nemcsak a teákat édesíthettük különféle ízű minőségi mézekkel, hanem az érdeklődőknek kóstolásra, vásárlásra is lehetőségük nyílt.

A délelőtt folyamán négy diákunk állta folyamatosan a szünetekben a teázó standja köré gyűlő kisebb-nagyobb „tömeg” hadát, és kínált, kóstoltatott szorgalmasan: Fodor Rebeka és Horváth Beatrix (9. KP), Káldi Janka (9. EV), Berki Boglárka (11. KP).

Minden segítő, résztvevő munkáját köszönjük szépen, továbbá az iskola alapítványának anyagi támogatását is.

Facebook képgaléria >>>