Kétszáz éve született Arany János. Ez alkalomból a Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítást is készített. A 200-as jelzésű Arany-busz 2017 júliusától járja az országot és a határon túli területeket.

Az Arany-emlékév keretében rendezett mozgókiállítás Arany János életművét, életét és költészetének máig ható eleven erejét versek, képek, relikviamásolatok, hang- és filmfel-vételek segítségével mutatja be. A fából készült egyedi installációs elemek különleges látványvilágot teremtenek: Ágnes asszony kihajtogatható lepedője, a sejtelmes radványi erdő megjelenítése. A digitális eszközök lehetőséget nyújtanak Arany költészetének és pályájának áttekintésére. Megismerhető például Arany kapcsolatrendszere, életének és kultuszának helyszínei; kipróbálható a Toldi-erőjáték, lehet hallgatni verseket és rappelt Arany-szövegeket is. Lehetőség van arra is, hogy kvízeket töltsenek ki, de akár szó- vagy erőjátékban is megmérettethetik magukat.

Az „Arany 200 busz” Szombathelyen 2017. december 6-án és 7-én, a Gépipari és Informatikai Szakgimnázium szervezésében az iskola udvarán állomásozott, lehetővé téve, hogy számos szombathelyi általános és középiskolás diákcsoport is megtekinthesse. Sajnos szervezési problémák miatt iskolánkból csak néhányan tudtunk felszállni a buszra. A busz menetrendjét figyelemmel követve reméljük, hogy az iskola többi tanulója is láthatja a mozgótárlatot.