Idén a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium volt a házigazdája a nyugalmazott általános és középiskolai igazgatók találkozójának.

Szombathely legmegbecsültebb, a város jövőjét alapvetően meghatározó emberei ülnek most a teremben, fogalmazta meg a nyugalmazott általános és középiskolai igazgatók hétfői találkozóján dr. Puskás Tivadar polgármester.

Ők azok, akik bizonyították, miképpen lehet egy oktatási intézményt úgy vezetni, hogy az iskolából tudással felvértezett, jól nevelt fiatalok kerüljenek ki az életbe. A gyermekek a családból fontos dolgokat hoznak, de jelentős részben mégis az iskolában dől el, milyen ember lesz belőlük. A polgármester szerint meghatározó az általános és a középiskola szerepe.

A középiskolában a diákok közötti kapcsolatokra még az őszinteség jellemző, ezekben még nem az érdekek tükröződnek. A város oktatási intézményei azt is bebizonyították, hogy képesek megfelelni a társadalmi közeg elvárásainak is – köszönet jár ezért az egykori igazgatóknak.

Szombathely büszke az oktatására, és büszke kíván lenni a jövőben is, hangoztatta a polgármester. A nyugalmazott igazgatókat az iskola diákjai versekkel és dalokkal köszöntötték, majd Hodvogner Csaba igazgató elevenítette fel a Hermann Ottó Szakképző Iskola és Kollégium múltját, és mutatta be az intézmény jelenét.

Forrás: https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egykori-iskolaigazgatok-talalkoztak-szombathelyen-2143433/