Az Országos Rendőr-főkapitányság – Országos Baleset-megelőzési Bizottsága és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében az idei évben is megrendezésre került a megyei közlekedési verseny.

A március 29-én rendezett versenyre iskolánkból, a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumból hárman vettünk részt, Hende Tamás tanár úr vezetésével. A versenyre a 11. erdész-vadász osztályból Tóth Bálintot, Gottlieb Dávidot és Horváth Viktort neveztünk. A mi kis csapatunk a segédmotoros kategóriában indult. A verseny a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti telephelyén zajlott. A megmérettetés két részből állt, egy elméleti KRESZ teszt és elsősegély nyújtási ismeretek feladatlap kitöltéséből, majd a sikeres továbblépés után egy tanpályás gyakorlati feladat végrehajtása volt.

Az első feladatrészt Horváth Vanda őrnagy értékelte és eredményt hirdetett. Az elméleti feladat után az első hét helyezett jutott a második fordulóba. Sajnos közülünk csak Bálintnak sikerült továbbjutni, nekünk csak a szurkolás maradt. A gyakorlati rész nagyon izgalmas volt, a versenyzőknek sok gondot okozott a pálya vonalvezetése. Bálint nagyon ügyesen teljesítette a feladatot, mint később kiderült, ezt a feladatrészt ő teljesítette a legjobban. Amíg a verseny és az eredményösszesítés zajlott, addig a határvadászképzésről kaptunk tájékoztatást.

Eljött a várt eredményhirdetés, szurkoltunk Bálintért. Jó érzés volt hallani, mikor Bálint nevét említették – második lett. Nagyon kis dolgon múlt, hogy Bálint nem jutott tovább az országos megmérettetésre. Úgy láttam, hogy ő is elégedett volt teljesítményével.

Sikeres napot zártunk, sok tapasztalatot és ismeretet szereztünk, nem csak a versenyről, hanem a hétköznapi balesetmentes közlekedésről is.

Horváth Viktor 11 EV.

Fotó: police.hu