Botos Andrea tanárnő jött oda hozzám késő ősszel, hogy Dani ugye indulsz a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen majd tavasszal? Válaszom az volt, még nem tudom. Teltek múltak a hetek, majd végül az egyik beszélgetésünkben szintén felmerült a verseny, majd mondtam VÁGJUNK BELE!!!

Nem volt könnyű dolgom, hisz sokat voltam távol az Iskolától, a gyakorlati tudásom fejlesztése érdekében, amit Budapesten az Imori Virág-Enteriörben töltöttem, emiatt az órai anyagokat folyamatosan az iskolai hetek alatt pótoltam be, ami egy kicsi hátrányt okozott. Január vége lehetett, amikor összeállt a fejemben – és szerintem a társaim nevében is mondhatom, hogy nekik is -, hogy mi is fog velünk történni és, hogy még milyen sok mindent kell elsajátítanunk. Hosszú tanulással teli napok követték egymást, ez alatt szép lassan eljött a verseny napja.

Mindhárman nagyon-nagyon stresszesek voltunk, de innen már nincs vissza út. Lezajlottak az írásbeli, a szóbeli és a gyakorlati vizsgafeladatok (persze minden szünetben kerestük egymást és értesítettük Botos Andrea tanárnőt, a történtekről). Szerda este mind a négyen kicsit megnyugodva tértünk vissza belvárosi hotelszobánkhoz, ahol fél óra pihenés után, egy nagyon kicsi ünneplésbe fogtunk, lesz, ami lesz alapon 😀 . Itt mellé is tenném, hogy nagyon jól éreztem magam veletek Brigi, Cintia, Tanárnő. Eljött az eredményhirdetés napja, a szakmai értékelés után következett az ünnepélyes hirdetés, ahol hátulról haladva sorolták a neveket. Mindhárman egymás kezét szorítva ültünk és hallgattunk. Elkövetkezett az első 6 fő, akik 71% vagy afelett teljesítettek. Hallom Brigi nevét, Cintia nevét… az enyém sehol… mondom tuti kifelejtettek… Amikor meghallottam az első helyezés után a nevem, hírtelen lesápadtam, majd remegő lábakkal mentem ki és vettem át a díjat. Hihetetlen jó érzés volt akkor oda kiállni és fogadni a gratulációkat. Nem számítottam erre, hogy ilyen jól fog sikerülni, de mindhármunknak meghozta a tanulás a gyümölcsét.

Hihetetlenül hálás vagyok és ezért itt is szeretném megköszönni a családomnak az eddigi sok –sok-sok támogatásukat, Németh Csabánénak a rengeteg estig tartó virágkereskedelem órát, Szentpéteri Szabolcs szakmai segítségét, Imori csapat szakmai segítségét, Hodvoger Csaba Igaztgató Úrnak, hogy támogatta az SZKTV versenyünket és persze az elmúlt majdnem 20 diákversenyem. Végül, de nem utolsó sorban Botos Andrea tanárnőnek szakmai segítségét, támogatását és kedves barátságát, nélküle nem jutottam volna el idáig, mondhatni vele kezdtem az iskolában a pályafutásom és ő kísért végig ezen az úton. Köszönöm!

Takács Dániel 14.Vi

Kapcsolódó cikk: