Takács Dániel lett az ország legjobb virágkötő diákja

A virágkötő és virágkereskedő tanulók Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) országos döntőjét március 21-23-án rendezték meg a budapesti Magyar Gyula iskolában. A Hermant három tanulója, Takács Dániel, Horváth Cintia és Nagy Brigitta képviselte.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola szervezésében lebonyolított versenyen az ország különböző pontairól érkezett 18 diák mérettetett meg.

A versenyzőknek számot kellett adniuk szakmai tudásukról, virágkereskedelmi ismereteikből, valamint a legfontosabból, virág-előkészítésből, virágkötészetből. Érdemes volt jó teljesítményt nyújtani, hiszen a legalább 71%-os összteljesítményt elért versenyzők mentesülnek valamennyi vizsgafeladat teljesítése alól 100% teljesítménnyel és jeles (5) eredménnyel.

Iskolánk virágkötő-virágkereskedő csapata mindent vitt a 2017-es SZKTV versenyen, kitűnően szerepeltek a diákok. A versenyben az első helyet és a csapatverseny vándordíját is megszerezték. Mindhárom diák szakmunkás oklevelet érdemelt. A verseny első helyezett diákja Takács Dániel lett, míg Horváth Cintia 4., Nagy Brigitta 5. helyezést szerzett. A diákok felkészítő tanára, a kiváló szakember, Botos Andrea tanárnő volt.

A Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium az alábbi díjakat érte el:

  • Magyar Kertészeti Szakképző Intézmények Szövetsége Vándorserlege "Virágkötő" Szakma Kiváló Tanulója Versenyen elért I. helyezésért
  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vándorserlege a Kiváló gyakorlati oktatásért
  • Agrároktatási és Kutatási Dolgozók Szakszervezetének Vándorserlege a Virágkötő, -Berendező, Virágkereskedő SZKTV-n első helyezést elért tanuló iskolája