A TÁMOP 3.1.4.C-14” Innovatív fejlesztések a Herman Ottó Szakképzőben” c. pályázat révén 2015. szeptember 10-én Gyöngyösfaluban, a Holdfényliget kalandparkban nagyon sok élményben lehetett részünk. A programokon 16 diák vett részt és mindenki nagyon jól érezte magát. Még az időjárás is kedvezett nekünk, mert a kalandpark árnyas lombjai közül melegen sütött ránk a nap.

Először a kötélpályát próbálhattuk ki különböző szintű pályákon. Mindenkinek egy gyakorlópályán kellett először végigmennie, és aki jól szerepelt, az továbbmehetett magasabb szintű pályákra. A diákok minden bátorságukat összeszedve próbáltak átjutni az akadályokon.

Második állomásként az íjászatot nézhettük meg, majd később ki is próbálhattuk. A tanulók nagyon élvezték és páran nagyon ügyesek is voltak.

Ezután az „Indián 7-próbát” jártuk végig, ahol első próbaként Tomahawk-kal dobhattunk célba, ami először egy kicsit nehezen ment, de aztán néhányan egész jól belejöttek. A 2. próba íjászat volt, ami egy-két diáknak már egész jól ment. A 3. próbán lasszóval kellett „őzet fogni”, ezt egész könnyedén hajtották végre. A 4. próba dárdahajítás volt, ez már nem volt olyan könnyű. Ezután következett 5. próbaként a halfogás a „kis tóban”. Miután kifogtuk az összes halat, következett a 6. próba: egy hordón ülve kellett magunkat előrébb húzni egy kötél segítségével. Utolsó próbaként pedig egy indián sátrat, egy tipit kellett összeraknunk. A kaland még ekkor sem ért véget, mert még hátra volt a gokart-pálya, amit a gyerekek nagy lelkesedéssel vettek célba. Fáradtságuk ellenére még órákon keresztül gokartoztak volna, de kalandtúránk ekkor már sajnos véget ért.

Ezután a nap után mindannyian fáradtan, de jókedvűen mentünk haza…