15 kilencedikes diák indult el a Herman Ottó Szakképző Iskolából Posár Judit tanárnő vezetésével, hogy meglátogassa a Pannon Lapok Társasága veszprémi nyomdáját.

Horváth Gábor igazgató megmutatta a diákoknak, milyen hatalmas papírhengereken tárolják az újrahasznosított papírt, amelyre az újságokat nyomtatják. Az újságokat éjszaka nyomtatják, a Vas Népét másfél óra alatt készítik el. A nyomtatás előtt a szerkesztőségben megírt cikkeket elektronikus úton a nyomdába küldik. Itt a szövegeket és a képeket egy fémlemezre nyomtatják, onnan kerül a nyomdagépekhez, amelyek először lassan dolgoznak, hogy a dolgozók ellenőrizhessék a nyomtatás minőségét és a hajtogatás pontosságát. Ha ezt beállították, felgyorsítják a gépeket. A látogatás a csomagoló csarnokban zárult, ahol búcsúzáskor minden diák kapott egy frissen nyomtatott Vas Népét.

15 kilencedikes diák indult el a Herman Ottó Szakképző Iskolából Posár Judit tanárnő vezetésével, hogy meglátogassa a Pannon Lapok Társasága veszprémi nyomdáját.

Horváth Gábor igazgató megmutatta a diákoknak, milyen hatalmas papírhengereken tárolják az újrahasznosított papírt, amelyre az újságokat nyomtatják. Az újságokat éjszaka nyomtatják, a Vas Népét másfél óra alatt készítik el. A nyomtatás előtt a szerkesztőségben megírt cikkeket elektronikus úton a nyomdába küldik. Itt a szövegeket és a képeket egy fémlemezre nyomtatják, onnan kerül a nyomdagépekhez, amelyek először lassan dolgoznak, hogy a dolgozók ellenőrizhessék a nyomtatás minőségét és a hajtogatás pontosságát. Ha ezt beállították, felgyorsítják a gépeket. A látogatás a csomagoló csarnokban zárult, ahol búcsúzáskor minden diák kapott egy frissen nyomtatott Vas Népét.

Pap Lászó, Tar Violetta
Herman Ottó – SZKI