A tavaszi IDB-délutánon – rendhagyó módon – vendéget fogadtak a hermanos diákok, Tóth Pétert, az Életkert étterem vezetőjét.

A meghívott előadó az egészséges életmódról, a megfelelő táplálkozásról és a nyers ételek fogyasztásának fontos szerepéről beszélt a diákoknak rendkívüli lelkesedéssel, érdekesen és élvezetesen.

Az igazi élményt mégis az jelentette, mikor Tóth Péter el is készített pár fogást a nyers ételekből és jelenlévők meg is kóstolhatták ezeket a „vitaminbombákat”. A diákok kíváncsian barátkoztak az új ízekkel: a spenótos-banános-almás turmixszal, a szárított zöldségekből készült krékerrel és a kókuszgolyóval, ami nem kekszből, hanem datolyából és olajos magvakból készült.

A tavaszi IDB-délutánon – rendhagyó módon – vendéget fogadtak a hermanos diákok, Tóth Pétert, az Életkert étterem vezetőjét.

A meghívott előadó az egészséges életmódról, a megfelelő táplálkozásról és a nyers ételek fogyasztásának fontos szerepéről beszélt a diákoknak rendkívüli lelkesedéssel, érdekesen és élvezetesen.

Az igazi élményt mégis az jelentette, mikor Tóth Péter el is készített pár fogást a nyers ételekből és jelenlévők meg is kóstolhatták ezeket a „vitaminbombákat”. A diákok kíváncsian barátkoztak az új ízekkel: a spenótos-banános-almás turmixszal, a szárított zöldségekből készült krékerrel és a kókuszgolyóval, ami nem kekszből, hanem datolyából és olajos magvakból készült.

Érdekessége a Tót Péter által készített nyers ételeknek, hogy csak növényi eredetű anyagokat tartalmaznak (tehát sem tojás, sem tejtermékek, sem állati zsiradékok nincsenek bennük), mentesek a színező- és adalékanyagoktól, valamint a sótól és cukortól is. Ennek ellenére finomak, ízletesek és nem utolsósorban egészségesek is.

Az előadó kellemes meglepetésként tapasztalta, hogy diákjaink milyen nyitottak és érdeklődőek az egészséges táplálkozással kapcsolatban. –Csak annyit vegyetek át a vegán szemléletből, amennyi nektek szimpatikus, ez nem kötelező érvényű. De arra figyeljetek, hogy a testetek, milyen jelzéseket küld, mi a jó és mi a rossz neki– szólt a hallgatósághoz Tóth Péter.

Lehet, hogy a diákok nem fordulnak el végérvényesen a chipstől, colától, a „gyorskaják”tól, de az biztos, hogy ezután az előadás után sokkal tudatosabban fognak táplálkozni és sokkal jobban odafigyelnek arra, hogy mikor, mennyit és- főleg! – mit esznek.

Az IDB-délután szervezésében Csuk Zsuzsanna védőnő, Keszei Andrea és Posár Judit tanárnők segédkezetek és az iskolai alapítvány finanszírozásával valósulhatott meg.