A Vidékfejlesztési Minisztérium tavalyi pályázatán kizárólag a szombathelyi intézmény nyert a hiánypótló oktatás megkezdésére jogot. A diákok gyakorlati képzését a VASIVÍZ Zrt. vállalja, a legjobban teljesítő végzősöknek pedig munkát is adnak.
 
Növényeket vizsgálnak a Herman Ottó Szakképző tizedikes környezetvédelmi technikus tanulói. Most 4 szakközép- és 3 szakiskolai képzés folyik az intézményben. 2015. őszétől bővül a kínálat, a 3 éves duális képzés keretében víziközmű-kezelő szakmát is oktatják majd.
 
Hodvogner Csaba igazgató, Herman Ottó Szakképző Iskola
Az elmúlt évben kötöttünk együttműködési megállapodást a Vasivíz Zrt-vel, többek között azért, hogy olyan szakembereket képezzünk a cégnek és más szakmának, amelyek még jelen pillanatban nincsenek a repertoárunkban.
 
Nyugat-dunántúlon eddig nem képeztek víziközmű-kezelőket, pedig az ilyen végzettségű szakembereket tárt karokkal várják a régióban szép számmal működő gyógyfürdők és a vízművek is. A VASIVÍZ Zrt-nek fontos a jól képzett szakember-utánpótlás, ezért vállalt a cég partnerséget a képzésben. A gyakorlati oktatás a szolgáltató korszerű telephelyein történik majd.
 
Zsebők Györgyi kommunikációs referens, VASIVÍZ Zrt.
A Vasivíz Zrt. szándéka az, hogy az ezen a szakon legjobban teljesítő végzős diákokat tovább foglalkoztatja, tehát biztos munkahelyet nyújt számukra a Vasivíz Zrt.
 
A hiánypótló képzésről bővebb információ a Herman iskola honlapján olvasható ( www.hermanszombathely.hu ). A jelentkezési határidő: február 15.