2014-ben Herman Ottóra emlékezünk, az utolsó magyar polihisztor halálának 100. évfordulója alkalmából. Iskolánkat képviselve 16 tanuló látogatott el a Kőszegre, Herman Ottó emléktáblájához. A Meszes-völgy feletti Mohás út zöld jelzését követve gyalogtúrával kerestük fel az 1973-ban állított emléktáblát.

További képek a képgalériában >>>

2014-ben Herman Ottóra emlékezünk, az utolsó magyar polihisztor halálának 100. évfordulója alkalmából. Iskolánkat képviselve 16 tanuló látogatott el a Kőszegre, Herman Ottó emléktáblájához. A Meszes-völgy feletti Mohás út zöld jelzését követve gyalogtúrával kerestük fel az 1973-ban állított emléktáblát. E tábla a Kőszegtől Bozsokig terjedő „Herman Ottó Parkerdő” –ben található, mementóként a tudós Kőszegre érkezésének 110. évfordulója alkalmából. A Mohás-kút melletti tűzrakóhelyen szalonnasütéssel pihentük ki a túra fáradalmait, a közeli esőbeálló pedig jó szolgálatot tett az idő közben szemerkélő égi áldás miatt.

A visszautat követően Kőszeg belvárosában felkerestük az Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola oldalán elhelyezett emléktáblát. Az iskolaépület helyén állt az a ház, amelyben 1863-64 között lakott az akkor fényképészként tevékenykedő Herman Ottó.

A nap sétával és fagyizással zárult Kőszeg főterén.

További képek a képgalériában >>>