Egyik angolórára a tanárnő egy angol nyelvi versenyfelhívással érkezett, aminek a témája: „How green are you?” (Mennyire vagy környezetvédő?). Maga az elhatározás abban a pillanatban megszületett, amint kimondta azt a szót, hogy kisfilm. 

Rengeteg gondolatom támadt.  Röviden elmagyaráztam  Bencének, hogy mire gondoltam és amikor láttam, hogy neki is tetszik a tervem, az osztály elé tártam . Én magam is meglepődtem, szinte egyhangúan támogatta ötletemet az egész csoport.

    Az előkészületek is zökkenőmentesen zajlottak. Felosztottuk a csoportot két részre. A jókra, a környezetvédőkre, élükön a két lányra és a rosszakra, a szemetelőkre, Bence vezetésével. A tanárnő segítségével megszereztük a focipályát forgatási helyszínnek. Ráadásul a szerintem legfontosabb dolgot, a traktort is elintézte. Két kamerával dolgoztunk, amit Zsófinak és Bencének köszönhettünk.

    Pár nappal később felkészültünk a forgatásra, ami már nem ment ilyen zökkenőmentesen. Az első felvétel kevésbé, a második már sokkal jobbra sikerült, bár ott is voltak hibák. Például a tanárnőnek sikerült majdnem 10 percen keresztül a cipőket videóznia. Az első próbálkozások után rájöttünk, hogy sokkal jobb és egyszerűbb, ha jelenetenként forgatunk.

   Ugyan kisebb módosításokkal, de szinte teljes egészében az eredeti forgatókönyv valósult meg. Délután Bencénél órákon keresztül vágtuk a filmet. A feliratozásba is belekezdtünk, amit Bence fejezett be késő este. A suliban  már a kész művet láttuk.

      Meglehetősen elégedett voltam a filmmel, bár kissé csalódott is, hiszem a fejemben ez sokkal „epikusabban zajlott le”. Ez nem a többiek hibája, egyszerűen csak nem versenyezhettek a képzeletemmel.

 

                                                            Horváth Levente

                                                                  10. K