A Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium kertészetelmélet és -gyakorlat tanárának, Soós Péternek nyílt fotókiállítása a Herman Galériában.

Soós Péter az iskola diákjaként töltött el három hónapot Németországban, akkor szeretett bele a tájba, ahova számára visszatérni mindig lelki feltöltődés, most tíz diákkal tért vissza, hogy tíz szakmai napot töltsön el ott. Végigfényképezte az utat, a közel ezerötszáz képből kellett a legjobbakat kiválogatnia.

Soós Péter a fotókiállítás megnyitóján a Herman iskolában. Fotó: Horváth Csaba

A kiállítást az iskola igazgatója, Hodvogner Csaba nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta a Leonardo da Vinci programban részt vett tanulók, megismerkedhettek a német táj szépségeivel és a magas szintű kertészeti kultúrával. A színes képek hangsúlyozzák a kinti világ szépségét, amit Soós Péter megjeleníteni kívánt.

A kiállított képeken megjelentek a különböző formára vágott bokrok, a német tanítási módszerek sokszínűsége, látnivalók és természetesen a diákok, akik kint bővíthették szaktudásukat, csiszolhatták nyelvtudásukat.

A kiállítást azért így ütemezték, mert a hétvégén lesz az iskolában, a Savaria Floriadae, a fiatal virágkötők 25. versenye és a I. Savaria Parcum park- és kertépítő verseny, amelyre a belépés díjtalan.

(VN)