A 2013/2014-es tanévtől kezdődően a tankönyvellátást az állam a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-n /KELLO/ keresztül látja el.

Iskolakezdési utalvánnyal is kifizethetők a tankönyvek! 

A fizetős diákok június közepétől névre szóló díjbekérőt (és csekket) kapnak, amelynek fizetési határideje augusztus 15-re módosult. A KELLO előkészíti annak a lehetőségét, hogy az ország különböző pontjain a díjbekérők ellenértéke iskolakezdési utalvánnyal kiegyenlíthető legyen. 
A tankönyveket kizárólag a csekk befizetését igazoló bizonylat ellenében lehet átvenni, melynek időpontjáról a honlapon adunk tájékoztatást.
Kérjük, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel tájékoztatásainkat.

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) több kafetéria-szolgáltatóval is megállapodást kötött annak érdekében, hogy a munkáltató által béren kívüli juttatásként adható iskolakezdési utalvány is felhasználható legyen a tankönyvek kifizetésére. A KELLO által minden iskolás gyermek nevére kipostázott díjbekérőt 2013. augusztus 1-jétől a kijelölt postahivatalokban, valamint a kialakításra kerülő KELLO-pontokon Iskolai Erzsébet-utalvánnyal, Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvánnyal, Sodexo Iskolakezdési utalvánnyal, Posta Paletta Iskola utalvánnyal, Edenred Ticket Service beiskolázási utalvánnyal, illetve Puebla beiskolázási utalvánnyal is ki lehet majd egyenlíteni. A KELLO-pontokon pedig az OTP Cafeteria kártyát is elfogadják majd. A befizetési határidő július 31-ről augusztus 15-re módosult.

Rengeteg család számára jelent majd könnyebbséget, hogy országszerte összesen 27 ponton a munkáltató által béren kívüli juttatásként adható iskolakezdési utalvánnyal is lehetőség lesz kifizetni a tankönyvek árát. Szinte az összes hazai kafetéria-szolgáltató: az Erzsébet Utalványforgalmazó Kft., a Sodexo, a Posta Paletta, a Puebla, az Edenred utalványai valamint az OTP Cafeteria kártya és a Multi-Pay Cafeteria kártya – ez utóbbiak postahivatalokban nem, kizárólag a KELLO-pontokon – használhatóak fel tankönyvvásárlásra..

A Magyar Posta Zrt-vel kötött megállapodásnak köszönhetően megyeszékhelyenként egy-egy, míg Budapesten két kijelölt postahivatalban lesz lehetőség az utalványos fizetésre. Postai befizetés esetén nagyon fontos, hogy a korábban, levélben kapott fehércsekk mellett a mellékelt díjbekérőt is magukkal vigyék az érintett szülők. Másrészt a Könyvtárellátó augusztus 1-jéig országszerte 7 helyen – Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Zalaegerszegen – úgynevezett KELLO-pontokat alakít ki, ahol a csekk befizetése mellett általános személyes ügyintézésre is lehetőség lesz. A kihelyezett ügyfélszolgálati irodákban a tankönyvekkel kapcsolatos teljes körű ügyintézésre, hiányzó díjbekérő pótlására, a Könyvtárellátó webshopjában rendelt könyvek, taneszközök átvételére és általános tájékozódásra nyílik majd mód.

A tankönyvek árának befizetési határideje augusztus 15. Azonban a határidő lejárta után is lehetőség van kiegyenlíteni a tankönyvek ellenértékét, ebben az esetben a befizetés tényét a tankönyvek átvételekor, az iskola felé kell igazolni.

A KELLO pontok részletes listáját augusztus 1-jéig tesszük közzé weboldalunkon.

A postai elfogadóhelyek részletes listája:

·         Budapest 112. posta; 1114 Budapest XI. Fehérvári út 9-11., Budapest

·         Budapest 62. posta; 1062 Budapest VI. Teréz körút 51.; Budapest

·         Debrecen 1. posta; 4026 Debrecen Múzeum utca 3.; Hajdú-Bihar megye

·         Eger 1. posta; 3300 Eger Széchenyi út 22.; Heves megye

·         Győr 1. posta; 9000 Győr Bajcsy-Zsilinszky út 46.; Győr-Moson-Sopron megye

·         Kaposvár 1. posta; 7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky utca 15.; Somogy megye

·         Kecskemét 1. posta; 6000 Kecskemét Kálvin tér 10-12.; Bács-Kiskun megye

·         Miskolc 1. posta; 3525 Miskolc Kazinczy út 16.; Borsod-Abaúj-Zemplén megye

·         Nyíregyháza 1. posta; 4400 Nyíregyháza Bethlen Gábor utca 4.; Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

·         Pécs 1. posta; 7621 Pécs Jókai utca 10.; Baranya megye

·         Salgótarján 1 posta; 3100 Salgótarján Fő tér 3.; Nógrád megye

·         Szeged 1. posta; 6700 Szeged Széchenyi tér 1.; Csongrád megye

·         Szekszárd 1. posta; 7100 Szekszárd Széchenyi utca 11-13.; Tolna megye

·         Szolnok 1. posta; 5000 Szolnok Baross utca 14.; Jász-Nagykun-Szolnok megye

·         Székesfehérvár 1. posta   ; 8000 Székesfehérvár Kossuth utca 16.;   Fejér megye

·         Szombathely 1. posta; 9700 Szombathely Kossuth Lajos utca 18.; Vas megye

·         Tatabánya 1. posta; 2800 Tatabánya Fő tér 30.; Komárom-Esztergom megye

·         Veszprém 1. posta; 8200 Veszprém Kossuth Lajos utca 19.; Veszprém megye

·         Zalaegerszeg 1. posta; 8900 Zalaegerszeg Ispotály köz 1.; Zala megye

·         Békéscsaba 1. posta; 5600 Békéscsaba Munkácsy út 6-8.; Békés megye

Üdvözlettel:
Könyvtárellátó Nonprofit Kft.