Tisztelt Igazgató Asszony / Úr!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal pályázatot hirdet középiskolás tanulók számára.

A Hivatal szakmai tevékenysége mellett fontos feladatának tekinti, hogy a lakosságot tájékoztassa, ezáltal növekedhessen a tudatos fogyasztók száma. Ennek céljából a NÉBIH 2013-ban felvilágosító kampányt indított „Ételt csak okosan! Élelmiszerbiztonságról mindenkinek!” címmel, amelynek célja a fogyasztók minél szélesebb körű tájékoztatása a tudatos vásárlástól kezdve a megfelelő konyhatechnikai módszereken át a biztonságos ételkészítésig. Ebben nyújt segítséget a kampány honlapja (www.eteltcsakokosan.hu) és Facebook oldala (www.facebook.com/eteltcsakokosan). Mindkettő igyekszik felölelni a témához kapcsolódó hasznos információkat.

Kormányzati döntés értelmében országunkban szükséges kialakítani egy Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiát, melynek részeként az élelmiszer-biztonsági alapismeretek bekerülnek a kerettantervbe. Ehhez szeretne Hivatalunk is hozzájárulni, hiszen elhivatottak vagyunk mi is abban, hogy a jövő nemzedéke, azaz már általános iskolás kortól kezdve a középiskolás korosztályon át az egyetemig minden ember egyre inkább tudatos fogyasztóként jelenhessen meg az élelmiszerlánc utolsó láncszemeként.

Ezért hirdeti meg a Hivatal a „Légy Te is láncszem!” pályázatokat a tanulóknak. Ennek a pályázatsorozatnak részeként szeretnénk Önöknek elküldeni a „Légy Te is láncszem!” középiskolásoknak szóló kreatív pályázatának felhívását. Mellékeljük a Pályázati felhívást, a nevezéshez szükséges Nevezési lapot, valamint két támogatónk, a Korda Filmpark és a Scolar Kiadó tájékoztatóját.

Bízva az Önök támogató együttműködésében kérjük, hogy tegyék elérhetővé a pályázattal kapcsolatos információkat Intézményük tanulóinak, és ha szükséges, segítsék nevezésüket!

Bizalmukat és szíves együttműködésüket előre is köszönjük!

Üdvözlettel,

Dr. Volford Zsolt
igazgató

megbízásából

Kozma Tünde
fejlesztési referens

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Rendszerszervezési és Felügyeleti Igazgatóság
Projektmenedzsment Osztály
1024 Budapest, Kis Rókus u. 15/b.

E-mail: kozmat@nebih.gov.hu
Web: www.nebih.gov.hu
Web2: www.facebook.com/nebih.hu

Támogatóink:

Mellékletek: