Vasárnap kezdődik a középiskolás labdarúgó világbajnokság, amelyen a fiúknál a Herman iskola csapat képviselheti Magyarországot.

Nem sokkal a középiskolások kosárlabda világbajnoksága után, ahol a Nagy Lajos Gimnázium fiúcsapata hatodik lett, a Herman Ottó Kertészeti, Környezetvédelmi, Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium labdarúgói kerülhetnek fókuszba. Hiszen a tavalyi V. korcsoportban megszerzett diákolimpiai bajnoki címükkel ők is jogot szereztek a vb-részvételre, amit április 14. és 22. között Bordeaux-ban rendeznek.

Vasárnap kezdődik a középiskolás labdarúgó világbajnokság, amelyen a fiúknál a Herman iskola csapat képviselheti Magyarországot.

Nem sokkal a középiskolások kosárlabda világbajnoksága után, ahol a Nagy Lajos Gimnázium fiúcsapata hatodik lett, a Herman Ottó Kertészeti, Környezetvédelmi, Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium labdarúgói kerülhetnek fókuszba. Hiszen a tavalyi V. korcsoportban megszerzett diákolimpiai bajnoki címükkel ők is jogot szereztek a vb-részvételre, amit április 14. és 22. között Bordeaux-ban rendeznek. A mezőnyt 24 fiú- és 16 lánycsapat alkotja – utóbbiban a budapesti Szent-Györgyi gimnázium a magyar résztvevő. A csatározások a csoportmérkőzésekkel kezdődnek, ahol az Illés Akadémia U17-es csapatára épülő gárda – edzőjük Simon Attila  –  Dél-Afrika, Brazília, Görögország, Belgium és Románia együttesével csap össze. A szombathelyiek ma reggel keltek útra.

Tovább a teljes cikkhez >>>