Terveink szerint a végzős vadgazdálkodási technikus tanulók február 23-án látogattak volna el Európa egyik legrangosabb vadászkutyás rendezvényére a Kaszó kupára, ahol hazánk legjobb vérebei bizonyíthatják utánkeresési képességeiket.

Sajnos az időjárás, és a rossz útviszonyok miatt a busszal való utazásról le kellett mondanunk. Kiss Milán és Baráth Bence Turay András, és Bögöti Gábor kíséretével tudtak ellátogatni a rendezvényre.

A szakmai körökben méltán híres Kaszópusztán 15 centi friss hó és verőfényes napsütés fogadta a látogatókat. Remek hannoveri, és bajor hegyi vérebeket csodálhattuk meg, majd tisztes távolságból figyelhettük a legendás képességű, komoly eredményeket felmutató vadászkutyák munkáját. Külön öröm volt számunkra, hogy hazafelé még jó látási viszonyok között többször láttunk közelről megyénkben viszonylag ritka dámszarvasokat. Nagyon szép, és élmény dús napot töltöttünk Somogyban. Az elmaradt tanulmányutat várhatóan március végén pótoljuk egy szintén izgalmasnak kívánkozó vadászkutyás rendezvényen.