November 12-én immár jubileumi 25. alkalommal avatták fel a negyedikes „kanok”, az elsős „malacokat”.

 

Iskolánk november 11-én, és 12-én tisztelgett a vadgazdálkodási technikus tanulók jeles hagyománya előtt. Megyei vadásznap megrendezésével igyekeztünk emelni az elsős vadásztanulók közösségbe fogadásának rangját. Vasárnap délelőtt Hubertus misére invitáltuk a kedves látogatókat, majd az ünnepélyes megnyitón Lazáry Viktor alpolgármester méltatta a szakma szépségét. Hodvogner Csaba igazgató úr rövid iskolatörténeti előadást tartott. Külön kiemelte, hogy intézményünk, hazánk legrégebbi vadgazdálkodási oktatást folytató iskolája. Emellett az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny eredményei alapján a mi vadgazdálkodási technikus tanulóink a legeredményesebbek.
Ezután diákjaink irodalmi, és az Isis kvartett zenei műsora szórakoztatta a vendégeket. Délután szakmai programok várták a látogatókat. Meghívott előadóink között szerepeltek: Pechtol János az OMVV elnöke, Prof. Dr. Faragó Sándor az NyME rektora, Tengerdi Győző a VERGA ZRT. vezérigazgatója, Hídvégi Béla világvadász, Varga Aladár kynológus, és Glavanovits Tamás solymász. Iskolánk parkjában egész napos ingyenes íjászatra is lehetőség nyílt. A hangulatot a Vas Megyei Vadászkürt Együttes szignáljai tették igazán ünnepélyessé.
November 12-én este került sor az elsős vadgazdálkodási technikus tanulók ünnepélyes eskütételére, és avatására. Ezt követően a kanok, és malacok együtt ültek fehér asztalhoz, és fogyaszthatták el közösen a vadászvacsorát.