Szombaton korán reggel indultunk az iskola elől egy kilencszemélyes busszal. Az úton mindenki csendes volt, mert még álmosak voltunk. Szentendrén a Móricz Zsigmond Gimnáziumban volt az Országos Szépíró Verseny döntője.

Amikor odaértünk regisztrálni kellett a diákoknak és a tanároknak is. Nagyon sok gyerek jött el az ország minden részéről. A térképre tűzött zászlók igazolják ezt:

A diákok 4 korcsoportra voltak osztva. Mi a IV. korcsoportban voltunk, ahol 62 diák indult.

A 10 órakor kezdődő megnyitón a feszültség oldásaként énekeltünk népdalokat. Felszólalt a Kormányhivatal képviselője, a város polgármestere, az iskola igazgatója és Hoffmann Rózsa államtitkár asszony is, aki a szépírás szerepéről, fontosságáról beszélt és sikeres napot kívánt nekünk.

Azután bementünk abba a terembe, ahol írni kellett. Megkaptuk az 1 oldalas gépelt szöveget és egy üres papírt. A szöveget hangosan felolvasták. Egy órát kaptunk, hogy a lehető legszebb kézírással pontosan leírjuk, mi kb. 50 perc alatt végeztünk. A szöveg sokkal nehezebb volt, mint a szombathelyi versenyen, de megbirkóztunk vele.

Miközben mi írtunk, a többiek, akik velünk jöttek az ünnepségeken való szereplések jutalmaként, ismerkedtek a város nevezetességeivel.

A versennyel egy időben a kísérők előadásokat hallgattak a tehetség felismeréséről és gondozásáról. A Tehetségek műsorában jó hangulatú táncos műsorszámokat adtak elő gyerekcsoportok.

 

A műsor után eredményhirdetéssel zárult a nap. Az első helyezettek ajándékát Smittné Makray Katalin adta át. Mi nem értünk el helyezést, de minden versenyző és tanár kapott egy szép könyvet, egy emléklapot, egy tollat és egy kis kerámia nyakláncot.

Élményekkel gazdagodva indultunk haza. Jó volt ez a nap.

Csumpilla Nóra 10.S és Dosztál Dorina 10. VVi