A Herman Ottó Szakképző Iskola idén márciusában pályázni kíván, hogy az ENSI (Iskolai Környezeti Nevelési Kezdeményezések) elnevezésű nemzetközi hálózat ökoiskola programjához csatlakozhasson magyarországi tagként.

Iskolánk képzési kínálatában legnagyobbrészt természetközeli szakmák szerepelnek. Valamennyi szakon a környezeti nevelés, a fenntarthatóság értékeire alapozott oktatói, nevelői tevékenység elengedhetetlen. A fenntarthatósági célok hatékonyabb megvalósulása érdekében, szeretnénk az „Ökoiskola” kritériumrendszert beépíteni iskolánk minőségirányítási programjába, szeretnénk felvételünket az Ökoiskola hálózatba.

Szeretnénk továbbá, hogy iskolánk tanulói és dolgozói mind aktívabban képviseljék a fenntarthatóság értékeit, példamutatásukkal segítsék a környezettudatos magatartás és életvitel terjedését!

Kedves Diákok!

Aki aktívan is részt kíván venni az ökoiskolai pályázat elkészítésében, lebonyolításában, kérjük, jelezze az IDB elnöknek, Szögedi Patriciának (11.KPVi), aki koordinálja a tanulók munkáját ezen a területen!