Savaria Floriadae

A legszebb virágkompozíciók, kertek a Hermanban

Idén már nemcsak papíron készültek kerttervek a Savaria Parcum versenyen, a virágkötők pedig három feladattal is megbirkóztak. A legszebb tavaszi koszorút szombathelyi diák készítette, a kertversenyben második lett a Herman csapata.

Zöld, rózsaszín és fehér vagy a sárgák árnyalatai – csodás pasztellszíneket használtak a virágkötők a három kompozíció elkészítéséhez. Voltak virággal sűrűn rakott csokrok, koszorúk és szellősebb kompozíciók is készültek a diákok keze alatt. Volt, amelyik egy tortát idézett gyümölcsös hangulattal, és olyan csokor is, amelyik hűvös erdőt mutatott meg puha mohával. A természetes anyagok használatára kellett törekedni, ez is a feladat része volt a Savaria Floriadae Ifjú Virágkötők Országos Szakmai Versenyén, ahol 23 diák mérette meg magát idén. A kompozíciókhoz egy-egy különleges eszközt is használtak: könyvet, bőröndöt is beépítettek a látványba. A fészek csokor és a tavaszi koszorú mellett egy speciális növény-összeültetés is feladat volt: tavaszi konyhakertet kellett álmodni a diákoknak. Fűszernövényt, hagymásokat és kerti évelőket használhattak fel.

A Savaria Floriadae és a Savaria Parcum támogatói

A Savaria Floriadae és a Savaria Parcum támogatói:

  • Földművelésügyi Minisztérium
  • Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
  • Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.
  • Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete
  • Magyar Kertépítők Országos Szövetsége
  • Rhododendron Magyar Mezőgazdaságért és Szakemberért Alapítvány
  • Mezőgazdasági Termelők Vas Megyei Szövetsége

Savaria Floriadae

XXVIII. Savaria Floriadae Ifjú Virágkötők Országos Szakmai Versenye
Szombathely, 2017. április 7-8-9.
Téma: „Tavaszi zsongás”

Szombathely város virágos rendezvényei közül kiemelkedik és a legrégebbi hagyományokkal rendelkezik a Savaria Floriadae Virágkötészeti Verseny, amely az idén 28. alkalommal kerül lebonyolításra.

Oldalak