Herényi Virágút 2017. Virág- és dísznövénykertészeti kiállítás

Herényi Virágút 2017. Virág- és dísznövénykertészeti kiállítás- és vásár

A hagyományteremtőnek számító esemény 2017. április 29-30-án (szombat - vasárnap) immár 15. (Jubileumi) alkalommal invitálja a látogatókat a helyszínre. A Herényi Kulturális és Sportegyesület szimbolikus nagyrendezvényévé vált Herényi Virágút, - amely 2012-ben elnyerte a Nyugat-Dunántúl Kiemelt Kulturális és Örökségturisztikai Rendezvénye címet – kb. 1 km hosszú útvonalon – több mint 15 főként helyi herényi és kámoni virág-és dísznövény kertészet kiállítása-és vására Szombathely herényi városrészében. A rendezvény különlegessége, hogy a kiállító és portékáit kínáló virág-és dísznövény kertészek és vállalkozások egy összefüggő útvonalon, illetve közvetlen közelében laknak, vagy a telephelyük van itt, tehát mindenképpen kötődnek ehhez a területhez.

Maga a Virágút is ezt a természetes útvonalat követi, a Bertalanffy M. utcától indulva, a Hóvirág és Tulipán utcán majd a Csók István utcán keresztül jutunk el a végállomásig, a Béke térig, ahol a Prenor Kertészeti és Parképítő Kft. telephelye, valamint a rendezvényt szervező és koordináló szervezet a Herényi Kulturális és Sportegyesület székháza a Herényiek Háza található.

A rendezvényre látogatókat virág-és dísznövény-kertészeti kiállítás és vásár  (egynyáriakkal, kétnyáriakkal, balkon-növényekkel, évelőkkel, fenyőfélékkel, szobai cserepes növényekkel, bonsai-félékkel, vágott virággal, oltvánnyokkal, díszcserjékkel, díszfákkal, szoliter díszcserjékkel és egyéb dísznövényekkel, foglalkozó kertészetek, virágboltok, valamint a kerti gépek és különféle kerti eszközök és kiegészítők árusainak kínálata) mellett kézműves kirakodó vásárral, vásári ételekkel, italokkal. Az útvonalon több helyszínen zajló változatos kulturális, szórakoztató és gyerek programokkal (utcazenészek, mutatványosok, vásári komédia, bohócok, néptáncosok) várjuk.

Programok: https://sites.google.com/site/herenyiviragut/programok

 

Esemény dátuma: 
2017. április 29., szombat - 10:00 - 2017. április 30., vasárnap - 20:00
Tags: 
Szerző: 
Büki Zoltán