2011-12

A Kámoni Arborétum tavai is hínárosodnak - Hermanos segítség

Szombathely - Nemrég írtunk az Abért-tó elhínarasodásáról. Az Erdészeti Tudományos Intézet Kámoni Arborétumának két nagy taván ugyanilyen folyamat tapasztalható.

Amikor a Herman Ottó szakképző iskola környezetvédelmi technikus tanulói felfigyeltek a jelenségre, a Gyöngyös-patak vízminőségét kezdték el vizsgálni, mivel ez a vízfolyás táplálja az arborétum két jelentős tavát, ahogy az Abért-tavat is. Mivel a Kámoni Arborétum természetvédelmi terület, a vízi élőlények, apró halak, rovarok számára kedvező életfeltételeket biztosító hínár jelenléte szükséges. Ám a hínárosodás kedvezőtlen hatásai miatt fontos lenne egy olyan egyensúlyi állapot kialakítása, ahol az élővilág, a kedvező vízminőség szempontjai egyaránt érvényesülhetnek.

Érettségi értesítés

 

A tényleges kijelöléshez szükséges egyeztetés Szombathely Megyei Jogú Város jegyzőjével megtörtént, a 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet 11. § (2) b) pontjában foglaltak szerint 2012-ben az „október-november hónapi, a Hivatal, valamint a kormányhivatal és a kijelölt középiskolák részére a rendes, előrehozott, a kiegészítő, a szintemelő, az ismétlő, a pótló és javító érettségi vizsgák” megszervezésére és lebonyolítására a következő vizsgaszervező intézményeket jelöltük ki:

 

OM

azonosító

Oldalak